Nedräkning

Mitt rum liknar någonting som är på språng, något som inte landat. I mitt fall har jag dock inte lyft än. Flyttkartong på flyttkartong, Ikea-kassarna är ihopspända med buntband. Det talar om vad som ska ske.
 
Det är dock inget främmande, hela året har sett likadant ut. Resväskorna har avlöst varandra. Det var alltid en ny destination på språng. Väskorna för 4 veckor var uppmärkta: Tyskland 6 dagar, Polen 6 dagar, Valborgsfirande i Skåne, 4 dagar.
Månaden senare var det istället: SM-vecka på Strömsholm, Studentfirande i Skåne och sedan 8 dagar i Frankrike. För veckan däremellan hängde kläder för 6 dagars studentfirande. Någon vecka senare var det olika destinationer varje dag. 
 
Efter varje hemkomst var det likadant. Töm väskorna, släng alla kläder i tvätten, börja packa igen. Men nu är det annorlunda. Nu ska jag komma hem, till ett nytt hem. Framme på destinationen ska jag packa upp, organisera, och inte packa ner allt igen. Jag ska för första gången på väldigt länge bara få landa. Bara få vara. Lära mig en ny busstidtabell, cykla nya kvarter, hitta nya träningsformer, förgylla en helt ny vardag och fritid.
 
Om fyra dagar får jag nycklarna i min hand, till hundra kvadratmeter att älska som ett nytt hem. 
 
 
#1 - - Gustav:

100 kvm? Var inte lägenheten 99 kvm? Make up your mind!

Svar: Oj, förlåt och tack för korrigeringen Gustav! Vilken tur du märkte det och tack för att du kommenterade att tryckfelsnisse vart framme. Så fel det kan bli! ;))
Simone Andersen